Forfattermaria
Bedømmelse

Græskargryde er en efterårsret med græskar, gulerødder, kartofler og hvidkål. Som stadigvæk er frisk og uden at ingredienserne er kogt ud. Denne ret er til 4 personer

Græskargryde med efterårets grønsager
PortionsstørrelsePortion
Prep Time10 minsKoge/bage tid 30 minsTotal tid40 mins
Til 4 personer
Anretning
Efterårsret med masser af smag
1

Denne opskrift er til 4 personer

Denne ret er en rigtig efterårsret.. Ved mange af de gamle gryderetter med hvidkål, der bliver det hele meget ofte til en stor masse. Det bliver denne gryderet ikke, men smagene bliver stadigvæk integreret ind i hinanden. Igen som du jo nok har opdaget i mine retter så er der ikke meget kød, her det f.eks. kun bacon. Du kan sagtens koge et stykke hamburgerryg til rettet eller få en god pølse til. Det er også for at holde kalorierne lidt nede og så mit forsøg på at være lidt bæredygtig men også for at vise at man behøver ikke kød for at få smag. Håber du vil prøve retten og smide en kommentar

Sådan laves gryderetten
2

Start med at finde en gryde eller en pande med høje sider og der skal gerne være et låg til

3

Skær strimlerne i stykker og kom dem i den kolde gryde sammen med spidskommen, kardemomme og ingefær
Tænd gryden på fuld varme.
Når den er blevet godt varm, så skru lidt ned

4

Skræl gulerødder og græskar
Skær begge dele i 2-3 cm stykker. De behøver ikke være nøjagtige
Kom dem i gryden og lad dem stege med i 7-10 minutter

5

Skræl imens kartoflerne og skær dem i samme størrelse som gulerødderne og græskaret
Kom dem i gryden og lad dem stege med den resterende tid som gulerødderne og græskaret skal stege.
Krydder med salt og peber

6

Kom vandet og bouillonterningerne ved, kom lår på og lad det koge 15 minutter

7

vask og skær imens hvidkålen i tynde strimler, så den er klar til at komme i gryden

8

Efter de 15 minutter kommer du hvidkålen i gryden og kommer låg på.
Lad det ligger i toppen af retten og bland det ikke sammen med resten af retten endnu

Anretning
9

Vask og riv eller skær persillen i grove stykker
Find græskarkernerne frem

10

Vend hvidkålen ned i retten og smag retten til med salt og peber

11

Fordel retten i 4 dybe tallerkener og drys med persille og græskarkerner

Velbekomme 🙂

Ingredients

Til 4 personer
Anretning

Directions

Efterårsret med masser af smag
1

Denne opskrift er til 4 personer

Denne ret er en rigtig efterårsret.. Ved mange af de gamle gryderetter med hvidkål, der bliver det hele meget ofte til en stor masse. Det bliver denne gryderet ikke, men smagene bliver stadigvæk integreret ind i hinanden. Igen som du jo nok har opdaget i mine retter så er der ikke meget kød, her det f.eks. kun bacon. Du kan sagtens koge et stykke hamburgerryg til rettet eller få en god pølse til. Det er også for at holde kalorierne lidt nede og så mit forsøg på at være lidt bæredygtig men også for at vise at man behøver ikke kød for at få smag. Håber du vil prøve retten og smide en kommentar

Sådan laves gryderetten
2

Start med at finde en gryde eller en pande med høje sider og der skal gerne være et låg til

3

Skær strimlerne i stykker og kom dem i den kolde gryde sammen med spidskommen, kardemomme og ingefær
Tænd gryden på fuld varme.
Når den er blevet godt varm, så skru lidt ned

4

Skræl gulerødder og græskar
Skær begge dele i 2-3 cm stykker. De behøver ikke være nøjagtige
Kom dem i gryden og lad dem stege med i 7-10 minutter

5

Skræl imens kartoflerne og skær dem i samme størrelse som gulerødderne og græskaret
Kom dem i gryden og lad dem stege med den resterende tid som gulerødderne og græskaret skal stege.
Krydder med salt og peber

6

Kom vandet og bouillonterningerne ved, kom lår på og lad det koge 15 minutter

7

vask og skær imens hvidkålen i tynde strimler, så den er klar til at komme i gryden

8

Efter de 15 minutter kommer du hvidkålen i gryden og kommer låg på.
Lad det ligger i toppen af retten og bland det ikke sammen med resten af retten endnu

Anretning
9

Vask og riv eller skær persillen i grove stykker
Find græskarkernerne frem

10

Vend hvidkålen ned i retten og smag retten til med salt og peber

11

Fordel retten i 4 dybe tallerkener og drys med persille og græskarkerner

Velbekomme 🙂

Græskargryde