Græskargryde er en efterårsret med græskar, gulerødder, kartofler og hvidkål. Som stadigvæk er frisk og uden at ingredienserne er kogt ud. Denne ret er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Denne ret er en rigtig efterårsret.. Ved mange af de gamle gryderetter med hvidkål, der bliver det hele meget ofte til en stor masse. Det bliver denne gryderet ikke, men smagene bliver stadigvæk integreret ind i hinanden. Igen som du jo nok har opdaget i mine retter så er der ikke meget kød, her det f.eks. kun bacon. Du kan sagtens koge et stykke hamburgerryg til rettet eller få en god pølse til. Det er også for at holde kalorierne lidt nede og så mit forsøg på at være lidt bæredygtig men også for at vise at man behøver ikke kød for at få smag. Håber du vil prøve retten og smide en kommentar
Start med at finde en gryde eller en pande med høje sider og der skal gerne være et låg til
Skær strimlerne i stykker og kom dem i den kolde gryde sammen med spidskommen, kardemomme og ingefær
Tænd gryden på fuld varme.
Når den er blevet godt varm, så skru lidt ned
Skræl gulerødder og græskar
Skær begge dele i 2-3 cm stykker. De behøver ikke være nøjagtige
Kom dem i gryden og lad dem stege med i 7-10 minutter
Skræl imens kartoflerne og skær dem i samme størrelse som gulerødderne og græskaret
Kom dem i gryden og lad dem stege med den resterende tid som gulerødderne og græskaret skal stege.
Krydder med salt og peber
Kom vandet og bouillonterningerne ved, kom lår på og lad det koge 15 minutter
vask og skær imens hvidkålen i tynde strimler, så den er klar til at komme i gryden
Efter de 15 minutter kommer du hvidkålen i gryden og kommer låg på.
Lad det ligger i toppen af retten og bland det ikke sammen med resten af retten endnu
Vask og riv eller skær persillen i grove stykker
Find græskarkernerne frem
Vend hvidkålen ned i retten og smag retten til med salt og peber
Fordel retten i 4 dybe tallerkener og drys med persille og græskarkerner
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Denne ret er en rigtig efterårsret.. Ved mange af de gamle gryderetter med hvidkål, der bliver det hele meget ofte til en stor masse. Det bliver denne gryderet ikke, men smagene bliver stadigvæk integreret ind i hinanden. Igen som du jo nok har opdaget i mine retter så er der ikke meget kød, her det f.eks. kun bacon. Du kan sagtens koge et stykke hamburgerryg til rettet eller få en god pølse til. Det er også for at holde kalorierne lidt nede og så mit forsøg på at være lidt bæredygtig men også for at vise at man behøver ikke kød for at få smag. Håber du vil prøve retten og smide en kommentar
Start med at finde en gryde eller en pande med høje sider og der skal gerne være et låg til
Skær strimlerne i stykker og kom dem i den kolde gryde sammen med spidskommen, kardemomme og ingefær
Tænd gryden på fuld varme.
Når den er blevet godt varm, så skru lidt ned
Skræl gulerødder og græskar
Skær begge dele i 2-3 cm stykker. De behøver ikke være nøjagtige
Kom dem i gryden og lad dem stege med i 7-10 minutter
Skræl imens kartoflerne og skær dem i samme størrelse som gulerødderne og græskaret
Kom dem i gryden og lad dem stege med den resterende tid som gulerødderne og græskaret skal stege.
Krydder med salt og peber
Kom vandet og bouillonterningerne ved, kom lår på og lad det koge 15 minutter
vask og skær imens hvidkålen i tynde strimler, så den er klar til at komme i gryden
Efter de 15 minutter kommer du hvidkålen i gryden og kommer låg på.
Lad det ligger i toppen af retten og bland det ikke sammen med resten af retten endnu
Vask og riv eller skær persillen i grove stykker
Find græskarkernerne frem
Vend hvidkålen ned i retten og smag retten til med salt og peber
Fordel retten i 4 dybe tallerkener og drys med persille og græskarkerner
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?