Forfattermaria
Bedømmelse

Perlespeltsalat med citronmelisse er en god måde at få brugt din citronmelisse på, hvis du ligesom jeg har en del af den i haven

Perlespeltsalat med citronmelisse
PortionsstørrelsePortion
Prep Time10 minsKoge/bage tid 30 minsTotal tid40 mins
Salat til 4 som tilbehør til hovedret eller 6 som supplement
Dressing
Salat med ukrudt
1

Denne salat er til 4 personer som tilbehør som kød eller som frokost. Den kan også bruges som supplement til andre retter

Jeg har en busk citronmelisse i haven og den bliver i løbet af sæsonen utrolig stor og den bliver både klippet ned, jeg tager store mængder og tørrer til the. MEN jeg tænkte hvordan kan bruge den i det salte køkken for denne urt er ikke så glad for varme, for så bliver den sort. Her bruger jeg den i en kold/lun salat og i store mængder og det er meget vigtigt at der kommer godt med peber ved i denne salat ellers bliver det hele for sødt. Prøv salaten da den er nem og kan holde sig godt.

Perlespelt
2

Kom perlespelten i en gryde sammen med vand. Hellere lidt for meget vand end for lidt og kom 1 tsk. salt ved

Sæt det over og koge og lad det koge i ca. 25 minutter

TIP: Du kan også koge det aftenen før så det er klar til næste dag. Så går det meget hurtigt med at bikse en salat sammen. Du kan også bruge perlebyg i salaten hvis du har en rest.

Grønsager
3

Vask og skær tomaterne i ca. 1,5 cm stykker

4

Skræl og snit rødløget fint

5

Kom ærterne i en mikroovn skål sammen med vand og lidt salt og giv dem ca. 2 minutter

Du kan også tage ærterne op noget tid inden, så skal de ikke opvarmes

6

Hak citronmelissen i forskellige størrelser, så der både er noget som er stort og småt

Perlespelt
7

Når perlespelten er kogt, så hæld vandet fra og hæld kold vand over af nogle gange. Så temperaturen falder hurtigt.

Samling
8

Mix det hele i en skål

Kom tingene fra dressingen over salaten og vend det hele godt rundt. Krydder til sidst med lidt med peber

Velbekomme 🙂

Ingredients

Salat til 4 som tilbehør til hovedret eller 6 som supplement
Dressing

Directions

Salat med ukrudt
1

Denne salat er til 4 personer som tilbehør som kød eller som frokost. Den kan også bruges som supplement til andre retter

Jeg har en busk citronmelisse i haven og den bliver i løbet af sæsonen utrolig stor og den bliver både klippet ned, jeg tager store mængder og tørrer til the. MEN jeg tænkte hvordan kan bruge den i det salte køkken for denne urt er ikke så glad for varme, for så bliver den sort. Her bruger jeg den i en kold/lun salat og i store mængder og det er meget vigtigt at der kommer godt med peber ved i denne salat ellers bliver det hele for sødt. Prøv salaten da den er nem og kan holde sig godt.

Perlespelt
2

Kom perlespelten i en gryde sammen med vand. Hellere lidt for meget vand end for lidt og kom 1 tsk. salt ved

Sæt det over og koge og lad det koge i ca. 25 minutter

TIP: Du kan også koge det aftenen før så det er klar til næste dag. Så går det meget hurtigt med at bikse en salat sammen. Du kan også bruge perlebyg i salaten hvis du har en rest.

Grønsager
3

Vask og skær tomaterne i ca. 1,5 cm stykker

4

Skræl og snit rødløget fint

5

Kom ærterne i en mikroovn skål sammen med vand og lidt salt og giv dem ca. 2 minutter

Du kan også tage ærterne op noget tid inden, så skal de ikke opvarmes

6

Hak citronmelissen i forskellige størrelser, så der både er noget som er stort og småt

Perlespelt
7

Når perlespelten er kogt, så hæld vandet fra og hæld kold vand over af nogle gange. Så temperaturen falder hurtigt.

Samling
8

Mix det hele i en skål

Kom tingene fra dressingen over salaten og vend det hele godt rundt. Krydder til sidst med lidt med peber

Velbekomme 🙂

Perlespeltsalat med citronmelisse