Perlespeltsalat med citronmelisse er en god måde at få brugt din citronmelisse på, hvis du ligesom jeg har en del af den i haven
Denne salat er til 4 personer som tilbehør som kød eller som frokost. Den kan også bruges som supplement til andre retter
Jeg har en busk citronmelisse i haven og den bliver i løbet af sæsonen utrolig stor og den bliver både klippet ned, jeg tager store mængder og tørrer til the. MEN jeg tænkte hvordan kan bruge den i det salte køkken for denne urt er ikke så glad for varme, for så bliver den sort. Her bruger jeg den i en kold/lun salat og i store mængder og det er meget vigtigt at der kommer godt med peber ved i denne salat ellers bliver det hele for sødt. Prøv salaten da den er nem og kan holde sig godt.
Kom perlespelten i en gryde sammen med vand. Hellere lidt for meget vand end for lidt og kom 1 tsk. salt ved
Sæt det over og koge og lad det koge i ca. 25 minutter
TIP: Du kan også koge det aftenen før så det er klar til næste dag. Så går det meget hurtigt med at bikse en salat sammen. Du kan også bruge perlebyg i salaten hvis du har en rest.
Vask og skær tomaterne i ca. 1,5 cm stykker
Skræl og snit rødløget fint
Kom ærterne i en mikroovn skål sammen med vand og lidt salt og giv dem ca. 2 minutter
Du kan også tage ærterne op noget tid inden, så skal de ikke opvarmes
Hak citronmelissen i forskellige størrelser, så der både er noget som er stort og småt
Når perlespelten er kogt, så hæld vandet fra og hæld kold vand over af nogle gange. Så temperaturen falder hurtigt.
Mix det hele i en skål
Kom tingene fra dressingen over salaten og vend det hele godt rundt. Krydder til sidst med lidt med peber
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne salat er til 4 personer som tilbehør som kød eller som frokost. Den kan også bruges som supplement til andre retter
Jeg har en busk citronmelisse i haven og den bliver i løbet af sæsonen utrolig stor og den bliver både klippet ned, jeg tager store mængder og tørrer til the. MEN jeg tænkte hvordan kan bruge den i det salte køkken for denne urt er ikke så glad for varme, for så bliver den sort. Her bruger jeg den i en kold/lun salat og i store mængder og det er meget vigtigt at der kommer godt med peber ved i denne salat ellers bliver det hele for sødt. Prøv salaten da den er nem og kan holde sig godt.
Kom perlespelten i en gryde sammen med vand. Hellere lidt for meget vand end for lidt og kom 1 tsk. salt ved
Sæt det over og koge og lad det koge i ca. 25 minutter
TIP: Du kan også koge det aftenen før så det er klar til næste dag. Så går det meget hurtigt med at bikse en salat sammen. Du kan også bruge perlebyg i salaten hvis du har en rest.
Vask og skær tomaterne i ca. 1,5 cm stykker
Skræl og snit rødløget fint
Kom ærterne i en mikroovn skål sammen med vand og lidt salt og giv dem ca. 2 minutter
Du kan også tage ærterne op noget tid inden, så skal de ikke opvarmes
Hak citronmelissen i forskellige størrelser, så der både er noget som er stort og småt
Når perlespelten er kogt, så hæld vandet fra og hæld kold vand over af nogle gange. Så temperaturen falder hurtigt.
Mix det hele i en skål
Kom tingene fra dressingen over salaten og vend det hele godt rundt. Krydder til sidst med lidt med peber
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?