Paprika kartofler med svinekoteletter er en hverdagsopskrift med ovnkartofler, auberginer, tomater og syltede løg. Den smager godt og tager ikke meget af din tid.
Denne opskrift er til 4 personer
Dette er en let hverdagsret som giver en god balance af stivelse og en lille smule spark i smagsløgene. Generelt er jeg rigtig glad for min ovn, når jeg laver mad fordi den klarer meget for mig uden at jeg skal bruge min tid. Jeg ved godt at det måske ikke er det mest energi rigtige at bruge ovnen, men det er jo en afvejning af tid i en travl hverdag, så sparer jeg andre steder. For mig er det vigtigt at vi i den tid som vi lever i får god mad, som ikke sprænger budgettet og kan hjælpe os med at holde os sunde og komme ned i vægt. Jeg håber i vil prøve denne opskrift 🙂
Start med at tænde din ovn på 200 grader
Vask dine kartofler og skær dem i 2x2 cm stykker. Det kommer sig ikke så nøje
Vask din aubergine og skær dem i samme størrelse som kartoflerne
Kom kartoflerne og aubergine i en stor pose
Kom olie og paprika ned ved og ryst posen godt
Kom det hele op på en bradepande og kværn salt og peber ud over
Kom det hele i ovnen i ca. 25 minutter
Skræl og halver løget og skær det i meget tynde skiver
Hæld eddike og sukker over løgene og massere løgene i 2-3 minutter med dine fingre. Så de bliver bløde
Stil dem til side
Vask og skær de små cherrytomater over i halve
Jeg har små gule cherrytomater i drivhuset lige nu som ikke er ret store, det er bl.a. dem jeg har brugt her
Ca. 10-15 minutter før det i ovnen er færdig (det kommer an på hvor tykke dine koteletter er)
Så start en stegepande op med olivenolien på fuld varme
Når panden er varm kom kødet på sammen med hvidløg og timian. Steg kødet ved middelhøj varme i ca. 5 minutter og vend det herefter
Steg videre 5-7 minutter. Mærk på koteletten og den skal føles lidt fast.
Ta den af varmen når den er klar og krydder med salt og peber og lad den hvile mens du anretter
Fordel kartoflerne/aubergine på 4 tallerkener
Fordel tomater og løgene udover de varme kartofler
Placer kødet på tallerkenen og drys timian udover
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Dette er en let hverdagsret som giver en god balance af stivelse og en lille smule spark i smagsløgene. Generelt er jeg rigtig glad for min ovn, når jeg laver mad fordi den klarer meget for mig uden at jeg skal bruge min tid. Jeg ved godt at det måske ikke er det mest energi rigtige at bruge ovnen, men det er jo en afvejning af tid i en travl hverdag, så sparer jeg andre steder. For mig er det vigtigt at vi i den tid som vi lever i får god mad, som ikke sprænger budgettet og kan hjælpe os med at holde os sunde og komme ned i vægt. Jeg håber i vil prøve denne opskrift 🙂
Start med at tænde din ovn på 200 grader
Vask dine kartofler og skær dem i 2x2 cm stykker. Det kommer sig ikke så nøje
Vask din aubergine og skær dem i samme størrelse som kartoflerne
Kom kartoflerne og aubergine i en stor pose
Kom olie og paprika ned ved og ryst posen godt
Kom det hele op på en bradepande og kværn salt og peber ud over
Kom det hele i ovnen i ca. 25 minutter
Skræl og halver løget og skær det i meget tynde skiver
Hæld eddike og sukker over løgene og massere løgene i 2-3 minutter med dine fingre. Så de bliver bløde
Stil dem til side
Vask og skær de små cherrytomater over i halve
Jeg har små gule cherrytomater i drivhuset lige nu som ikke er ret store, det er bl.a. dem jeg har brugt her
Ca. 10-15 minutter før det i ovnen er færdig (det kommer an på hvor tykke dine koteletter er)
Så start en stegepande op med olivenolien på fuld varme
Når panden er varm kom kødet på sammen med hvidløg og timian. Steg kødet ved middelhøj varme i ca. 5 minutter og vend det herefter
Steg videre 5-7 minutter. Mærk på koteletten og den skal føles lidt fast.
Ta den af varmen når den er klar og krydder med salt og peber og lad den hvile mens du anretter
Fordel kartoflerne/aubergine på 4 tallerkener
Fordel tomater og løgene udover de varme kartofler
Placer kødet på tallerkenen og drys timian udover
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?