Helt og hurtig mad med fisk på 30 minutter hvor de enkelte råvarer får lov til at tale for sig selv.
Opskriften er til 4 personer
Vi kan rigtig godt lide fisk herhjemme og det kan vores lille datter heldigvis også. Vi kan rigtig godt lide dampet fisk, da det er en meget nænsom måde at tilberede specielt torsk på. MEN kan du bedre lide at stege så fungerer det også. Der har altid været meget snak om kartoflen i forhold i vægttab om den er god eller dårlig. Efter min mening, så skal man spise den i kontrollerede mængder ligesom alt andet. Hvis vi kigger på hvordan den påvirker dit blodsukker (GI niveau) så er det klart bedre at spise en kogt kold kartoffel end en varm da det påvirker mindre da stivelsen har ændret sig, her i denne opskrift har jeg lavet en mellemvej med en lun kartoffelsalat. Håber i vil nyde retten 🙂
Har du en en dampgryde som jeg har og skal du bruge ovnen til dampning så tænd den nu på 200 grader varmluft
Vask kartoflerne grundigt hvis de har tynd skrald, som mine har her. Ellers er det nok en god ide til denne opskrift at skrælle dem.
For at forkorte kogetiden har jeg skåret den over på den korte led
Kom dem i en gryde med vand og sæt dem over ved fuld varme. Når vandet koger tilsættes ca. 1 tsk. salt. og skru lidt ned for varmen
Kog kartoflerne i ca. 10-12-15 minutter alt efter størrelse til de er møre. Stik i dem for at se om de har fået nok.
Ta din torsk og tjek den for ben.
Krydder med salt og peber. Her bruger jeg citron og timian salt, som jeg synes passer utrolig godt til fisk. Men du kan sagtens bruge en anden salt eller almindelig salt.
Her damper jeg min fisk i en dampgryde, hvor jeg sætter vandet over at koge og så ligger jeg min fisk damperen med låg og giver den ca. 12-14 minutter til den falder fra hinanden og er glasklar i midten. Du kan også ovndampe din torsk. Ved at komme den på en rist over en bradepande fuld med varmt vand ved ca. 180 grader i samme tid. Eller komme den i et fad med vand og krydderurter og lukke hele fadet til med staniol og så kommer det i ovnen i ca. 15-17 minutter ved 200 grader
Bland alle ingredienserne og pisk dem sammen til en tyk dressing. Smag den til med salt, peber og måske mere sennep. Synes du den bliver for sur, så tilsæt lidt honning eller sukker til dressingen. MEN vær ikke bange for at den skal smage af noget for kartoflerne og grønsagerne tager noget af smagen.
Vask cherrytomaterne og skær dem over i halve
Bræk det træede af aspargesene og skær dem i små stykker
Vask rucolaen, så den er klar.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem kort over komfuret. Kom dem herefter op i en skål
Kom tomaterne og rucola ned i skålen og herefter dressingen, mens kartoflerne er varme.
Rør det hele godt rundt
Det at kartoflerne er varme gør at det tilbereder tomaterne og rucolaen lidt og så optager kartoflerne smagen fra dressingen meget bedre end hvis de var kolde.
Lige inden servering tilsættes de små aspargesstykker og der røres rundt igen.
Husk at tjekke din fisk om den har fået nok. Den må hellere få en lille smule for lidt end for meget og husk den også trækker mens du anretter. Det er bedre her at kartoffelsalaten venter på fisken end omvendt 🙂
Ta 4 tallerkener
Fordel kartoffelsalaten og læg et stykke fisk ovenpå og herefter er det bare at servere. God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Opskriften er til 4 personer
Vi kan rigtig godt lide fisk herhjemme og det kan vores lille datter heldigvis også. Vi kan rigtig godt lide dampet fisk, da det er en meget nænsom måde at tilberede specielt torsk på. MEN kan du bedre lide at stege så fungerer det også. Der har altid været meget snak om kartoflen i forhold i vægttab om den er god eller dårlig. Efter min mening, så skal man spise den i kontrollerede mængder ligesom alt andet. Hvis vi kigger på hvordan den påvirker dit blodsukker (GI niveau) så er det klart bedre at spise en kogt kold kartoffel end en varm da det påvirker mindre da stivelsen har ændret sig, her i denne opskrift har jeg lavet en mellemvej med en lun kartoffelsalat. Håber i vil nyde retten 🙂
Har du en en dampgryde som jeg har og skal du bruge ovnen til dampning så tænd den nu på 200 grader varmluft
Vask kartoflerne grundigt hvis de har tynd skrald, som mine har her. Ellers er det nok en god ide til denne opskrift at skrælle dem.
For at forkorte kogetiden har jeg skåret den over på den korte led
Kom dem i en gryde med vand og sæt dem over ved fuld varme. Når vandet koger tilsættes ca. 1 tsk. salt. og skru lidt ned for varmen
Kog kartoflerne i ca. 10-12-15 minutter alt efter størrelse til de er møre. Stik i dem for at se om de har fået nok.
Ta din torsk og tjek den for ben.
Krydder med salt og peber. Her bruger jeg citron og timian salt, som jeg synes passer utrolig godt til fisk. Men du kan sagtens bruge en anden salt eller almindelig salt.
Her damper jeg min fisk i en dampgryde, hvor jeg sætter vandet over at koge og så ligger jeg min fisk damperen med låg og giver den ca. 12-14 minutter til den falder fra hinanden og er glasklar i midten. Du kan også ovndampe din torsk. Ved at komme den på en rist over en bradepande fuld med varmt vand ved ca. 180 grader i samme tid. Eller komme den i et fad med vand og krydderurter og lukke hele fadet til med staniol og så kommer det i ovnen i ca. 15-17 minutter ved 200 grader
Bland alle ingredienserne og pisk dem sammen til en tyk dressing. Smag den til med salt, peber og måske mere sennep. Synes du den bliver for sur, så tilsæt lidt honning eller sukker til dressingen. MEN vær ikke bange for at den skal smage af noget for kartoflerne og grønsagerne tager noget af smagen.
Vask cherrytomaterne og skær dem over i halve
Bræk det træede af aspargesene og skær dem i små stykker
Vask rucolaen, så den er klar.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem kort over komfuret. Kom dem herefter op i en skål
Kom tomaterne og rucola ned i skålen og herefter dressingen, mens kartoflerne er varme.
Rør det hele godt rundt
Det at kartoflerne er varme gør at det tilbereder tomaterne og rucolaen lidt og så optager kartoflerne smagen fra dressingen meget bedre end hvis de var kolde.
Lige inden servering tilsættes de små aspargesstykker og der røres rundt igen.
Husk at tjekke din fisk om den har fået nok. Den må hellere få en lille smule for lidt end for meget og husk den også trækker mens du anretter. Det er bedre her at kartoffelsalaten venter på fisken end omvendt 🙂
Ta 4 tallerkener
Fordel kartoffelsalaten og læg et stykke fisk ovenpå og herefter er det bare at servere. God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?