Ovnbagte paprika krydret kyllingekødboller er en hverdagsret, som du kan bruge med det tilbehør som du kan lide. Prøv dem 🙂
Denne opskrift er til 4 personer
I den tid vi lever i der er der rigtig mange ting der stiger og specielt oksekød er steget fuldstændig vanvittigt. Derfor må man bruge andre råvarer og svinekød og kylling er stadigvæk lidt nede i pris endnu og vi må håbe det bliver sådan. Kyllingekødboller bliver en lille smule mere faste, end hvis man laver det af kalv og grisekød. Normalt så steger jeg altid mine kødboller eller koge dem, men må være ærlig at sige at det er nemmere hvis de bliver ovnbagte, for man skal ikke holde øje med dem og man kan lave andre ting imens og det er det smart cooking handler om.
Disse kødboller har en masse smag og de kan sagtens bruges i andre sammenhænge end jeg har lavet her. Det man bare skal huske er at få nogle søde toner ind i retten for at balancere smagen i kødbollerne ud.
Husk hvis du har nogle ønsker til retter jeg skal udvikle, så skriv endelig til mig på enten facebook, instagram eller email.
God fornøjelse med opskriften 🙂
Hæld det hakket kyllingekød op i en skål, tilsæt salt og ælt det godt sammen. Dette gør at farsen kan optage mere væske.
Pil løget og riv det på den fine side at rivejernet eller i en lille minihakker så det bliver en pure.
Tilsæt det purret løg, krydderier, æg og rasp/kikærtemel og ælt det hele godt sammen. Start med 3 spsk. rasp/kikærtemel og se hvor meget væske det kan optage. Det kan variere lidt alt efter hvor stor ægget er og hvor meget fugt kødet kan optage. Tilsæt det øvrige rasp/kikærtemel til det har en fast og homogen konsistens.
Stil farsen i køleskabet i en halv time.
Pil løgene og skær dem i små tern
Vask og skræl gulerødderne. Del dem to gange på langs, så du får 4 stænger. Skær stængerne ud i ca. 1 cm stykker.
Skær æblerne i tern på ca. 1x1 cm.
Find en gryde og sæt den over ved høj varme
Kom olien ved og skru lidt ned.
Tilsæt paprika, timian, løg og gulerødder. Lad det brune i 6-7 minutter. Rør i det en gang imellem
Tilsæt de øvrige ingredienser som skal i sovsen og lad det små koge indtil kødbollerne skal i
Hvis du skal have bulgur, perlespelt eller andet der tager omkring 20 minutter at koge. Så skal du til at have det over nu
Start med at tænde din ovn på 180 grader varmluft
Ta farsen ud af køleskabet og tril ca. 35 små kødboller, som du ligger på en bageplade
Det er også nu du skal tænke på at få havrepasta eller blomkålsris gjort klar. Så det kan være færdig på samme tid som det andet.
Når ovnen er varm, så sæt kødbollerne ind. Hvis du har lavet omkring de 35 stykke så passer det med at de skal have 10-12 minutter i ovnen for at være bagt igennem. Har du lavet dem større eller mindre, så skal du tilpasse tiden til det.
Smag tomatsovsen til, så den smager kraftig igennem, men sovsen må ikke være alt for salt. Hvis du synes krydderierne er for stærke, så kan du tilsætte en tsk. honning til at runde smagen af med eller 1 spsk. sukker.
Når kødbollerne er færdige i ovnen, så kom dem i sovsen.
Ta dit valgte tilbehør og fordel i 4 dybe tallerkener, kom sovsen ovenpå og drys med frisk timian
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
I den tid vi lever i der er der rigtig mange ting der stiger og specielt oksekød er steget fuldstændig vanvittigt. Derfor må man bruge andre råvarer og svinekød og kylling er stadigvæk lidt nede i pris endnu og vi må håbe det bliver sådan. Kyllingekødboller bliver en lille smule mere faste, end hvis man laver det af kalv og grisekød. Normalt så steger jeg altid mine kødboller eller koge dem, men må være ærlig at sige at det er nemmere hvis de bliver ovnbagte, for man skal ikke holde øje med dem og man kan lave andre ting imens og det er det smart cooking handler om.
Disse kødboller har en masse smag og de kan sagtens bruges i andre sammenhænge end jeg har lavet her. Det man bare skal huske er at få nogle søde toner ind i retten for at balancere smagen i kødbollerne ud.
Husk hvis du har nogle ønsker til retter jeg skal udvikle, så skriv endelig til mig på enten facebook, instagram eller email.
God fornøjelse med opskriften 🙂
Hæld det hakket kyllingekød op i en skål, tilsæt salt og ælt det godt sammen. Dette gør at farsen kan optage mere væske.
Pil løget og riv det på den fine side at rivejernet eller i en lille minihakker så det bliver en pure.
Tilsæt det purret løg, krydderier, æg og rasp/kikærtemel og ælt det hele godt sammen. Start med 3 spsk. rasp/kikærtemel og se hvor meget væske det kan optage. Det kan variere lidt alt efter hvor stor ægget er og hvor meget fugt kødet kan optage. Tilsæt det øvrige rasp/kikærtemel til det har en fast og homogen konsistens.
Stil farsen i køleskabet i en halv time.
Pil løgene og skær dem i små tern
Vask og skræl gulerødderne. Del dem to gange på langs, så du får 4 stænger. Skær stængerne ud i ca. 1 cm stykker.
Skær æblerne i tern på ca. 1x1 cm.
Find en gryde og sæt den over ved høj varme
Kom olien ved og skru lidt ned.
Tilsæt paprika, timian, løg og gulerødder. Lad det brune i 6-7 minutter. Rør i det en gang imellem
Tilsæt de øvrige ingredienser som skal i sovsen og lad det små koge indtil kødbollerne skal i
Hvis du skal have bulgur, perlespelt eller andet der tager omkring 20 minutter at koge. Så skal du til at have det over nu
Start med at tænde din ovn på 180 grader varmluft
Ta farsen ud af køleskabet og tril ca. 35 små kødboller, som du ligger på en bageplade
Det er også nu du skal tænke på at få havrepasta eller blomkålsris gjort klar. Så det kan være færdig på samme tid som det andet.
Når ovnen er varm, så sæt kødbollerne ind. Hvis du har lavet omkring de 35 stykke så passer det med at de skal have 10-12 minutter i ovnen for at være bagt igennem. Har du lavet dem større eller mindre, så skal du tilpasse tiden til det.
Smag tomatsovsen til, så den smager kraftig igennem, men sovsen må ikke være alt for salt. Hvis du synes krydderierne er for stærke, så kan du tilsætte en tsk. honning til at runde smagen af med eller 1 spsk. sukker.
Når kødbollerne er færdige i ovnen, så kom dem i sovsen.
Ta dit valgte tilbehør og fordel i 4 dybe tallerkener, kom sovsen ovenpå og drys med frisk timian
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?