Brændende kærlighed ala GastroUlven er en lidt sundere udgave end den klassiske, men bare rolig der er stadigvæk bacon i retten 🙂 Denne opskrift er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Brændende kærlighed er en gammel dansk ret, normalt med bacon og kartoffelmos. Den klassiske ret kan godt blive for tung for mig. Derfor har jeg lavet denne version hvor vi får mange flere grønsager og kun det fedt som kommer fra baconnet. For at være ærlig, så vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle kalde denne her ret, så derfor kom den til at hedde Brændende kærlighed ala GastroUlven, meget originalt eller måske ikke så meget. 🙂 Hvis du vil kan du sagtens udskifte den bagte sødkartoffel med en rodfrugtmos. Ingen problemer.
Der er ingen der siger at bare fordi man skal tabe sig, så kan man ikke spise alm. dansk mad. Det som du skal tænke over ved de almindelig danske retter er at du får så mange grønsager ind i dem som muligt og helst nogen uden for meget stivelse. Hvis du så også kan udnytte det naturlige fedt der er i f.eks. kød så du ikke skal tilføje ekstra fedt. Så bliver smagen bare bedre og mindre kalorier til dig. WIN WIN
God fornøjelse med opskriften 🙂
Tænd din ovn på 210 grader (200 grader hvis den varmer hårdt)
Vask imens begge sødkartofler, skær enderne af og del dem begge på langs så du får 4 halve.
Fordel olie og timian udover og krydder med salt og peber
Når ovnen er varm, så kom kartoflerne i, i ca. 25 minutter. Det kan godt ske de skal have 5 minutter kortere eller længere alt efter størrelse.
Hvis du bruger bacon i skiver så skær dem i strimler
Skræl løgene, flæk hver løg på langs og skær det ud i tynde både. Hvis du vil have løgstykkerne mindre, så gør du bare det
Vask og skræl gulerødderne, del hver gulerod 2 gange, så du får 4 stænger. Skær dem ud i ca. 1 cm stykker
Skræl hvidløget og skær det i tynde skiver
Find en pande hvor fyldet kan være på
Start bacon, løg og hvidløg op på en kold pande. Det får fedtet fra baconnet til smelte fra og så behøver du ikke tilsætte mere fedtstof. Sæt panden på mellem varme
Lad det varme op og stege i 5 minutter
Vej imens ærterne af og stil dem til side så de er klar
Åben pakken med skinke
Vask og skær salvien i lidt mindre stykker (bruger du timian skal det tilsættes på samme tidspunkt som salvien, bruger du persille skal det vendes i til sidst)
Når fedtet er smeltet fra baconnet og løgene er begynd at blive bløde, så tilsæt skinke, gulerødder og salvien. Krydder med salt og peber og skrue op for varmen
Hold øje med det og rør i det en gang imellem, så det ikke brænder på.
Lad det stege i ca. 5-7 minutter
Tilsæt herefter ærterne og lad dem få lidt varme, til de er optøet (hvis du bruger dem fra frost). Lad dem stege 2 minutter
Smag retten til med salt og peber
Bruger du persille så tilsæt det nu og vend det med i retten
Stik i sødekartoflerne og se om de har fået nok.
Er de klar, så ta dem ud af ovnen 🙂
Anret en på hver tallerken og fordel fyldet udover
Så er det bare at spise, god appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Brændende kærlighed er en gammel dansk ret, normalt med bacon og kartoffelmos. Den klassiske ret kan godt blive for tung for mig. Derfor har jeg lavet denne version hvor vi får mange flere grønsager og kun det fedt som kommer fra baconnet. For at være ærlig, så vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle kalde denne her ret, så derfor kom den til at hedde Brændende kærlighed ala GastroUlven, meget originalt eller måske ikke så meget. 🙂 Hvis du vil kan du sagtens udskifte den bagte sødkartoffel med en rodfrugtmos. Ingen problemer.
Der er ingen der siger at bare fordi man skal tabe sig, så kan man ikke spise alm. dansk mad. Det som du skal tænke over ved de almindelig danske retter er at du får så mange grønsager ind i dem som muligt og helst nogen uden for meget stivelse. Hvis du så også kan udnytte det naturlige fedt der er i f.eks. kød så du ikke skal tilføje ekstra fedt. Så bliver smagen bare bedre og mindre kalorier til dig. WIN WIN
God fornøjelse med opskriften 🙂
Tænd din ovn på 210 grader (200 grader hvis den varmer hårdt)
Vask imens begge sødkartofler, skær enderne af og del dem begge på langs så du får 4 halve.
Fordel olie og timian udover og krydder med salt og peber
Når ovnen er varm, så kom kartoflerne i, i ca. 25 minutter. Det kan godt ske de skal have 5 minutter kortere eller længere alt efter størrelse.
Hvis du bruger bacon i skiver så skær dem i strimler
Skræl løgene, flæk hver løg på langs og skær det ud i tynde både. Hvis du vil have løgstykkerne mindre, så gør du bare det
Vask og skræl gulerødderne, del hver gulerod 2 gange, så du får 4 stænger. Skær dem ud i ca. 1 cm stykker
Skræl hvidløget og skær det i tynde skiver
Find en pande hvor fyldet kan være på
Start bacon, løg og hvidløg op på en kold pande. Det får fedtet fra baconnet til smelte fra og så behøver du ikke tilsætte mere fedtstof. Sæt panden på mellem varme
Lad det varme op og stege i 5 minutter
Vej imens ærterne af og stil dem til side så de er klar
Åben pakken med skinke
Vask og skær salvien i lidt mindre stykker (bruger du timian skal det tilsættes på samme tidspunkt som salvien, bruger du persille skal det vendes i til sidst)
Når fedtet er smeltet fra baconnet og løgene er begynd at blive bløde, så tilsæt skinke, gulerødder og salvien. Krydder med salt og peber og skrue op for varmen
Hold øje med det og rør i det en gang imellem, så det ikke brænder på.
Lad det stege i ca. 5-7 minutter
Tilsæt herefter ærterne og lad dem få lidt varme, til de er optøet (hvis du bruger dem fra frost). Lad dem stege 2 minutter
Smag retten til med salt og peber
Bruger du persille så tilsæt det nu og vend det med i retten
Stik i sødekartoflerne og se om de har fået nok.
Er de klar, så ta dem ud af ovnen 🙂
Anret en på hver tallerken og fordel fyldet udover
Så er det bare at spise, god appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?