Bønnekartoffelsalat med syltet rødløg er en opskrift som er fantastisk til en grillaften eller hvis man bare mangler sommer og sol.
Bønnekartoffelsalat med syltet rødløg er en opskrift som er fantastisk til en grillaften eller hvis man bare mangler sommer og sol. Her består dressingen af olivenolie og balsamico, så ingen kalorieholdig creamfrais dressing. Men stadigvæk en fantastisk salat.
Jeg elsker både den klassiske kartoffelsalat, men også denne salat. De kan slet ikke sammenlignes. Fordelen ved denne salat er at du ikke behøver pille kartofler, det fungere rigtig godt med en tynd skrald. Ulempen her er at for at få løgene rigtig godt syltet, så er det godt hvis man laver dem dagen før. Men ellers er en times marinering fint. Det der tager længst tid ved denne bønnekartoffelsalat er at koge kartoflerne og køle dem lidt ned.
Bland olivenolie og balsamico i en pose og piske det sammen med en gaffel eller et piskeris.
Pil løgene og del dem og skær dem i fine halve skiver.
Kom dem i posen med dressingen og lad dem gerne trække i 24 timer. Men har du ikke tiden, så er 1 time også fint
Vask kartoflerne og kog dem med en 1 tsk. salt i vandet indtil de er kogt færdig. Ved nye kartofler er det ca. 15 min.
Vil du pille dem, så skal du ikke have salt ved.
Dræn vandet fra dem og spred dem ud til afkøling
Bruger du frostbønner, så har du to muligheder.
Enten lade dem tø op inden de skal bruges eller lune dem op i en gryde med vand eller micro.
Jeg lune dem næsten altid op med lidt salt i vandet for at give dem mere smag. I en gryde skal de have ca. 4 minutter i kogende vand og i microen 2-3 minutter ved fuld varme. Begge dele gerne med salt ved.
Del kartoflerne i 4 stykke og kom dem i en skål
Skær bønnerne i mundrette stykker og kom dem i skålen
Hæld dressingen med løgene over og vend det hele godt rundt. så er den klar
Det er bedst først at samle salaten kort tid før man skal bruge den, ellers kan specielt bønnerne blive misfarvet.
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Bønnekartoffelsalat med syltet rødløg er en opskrift som er fantastisk til en grillaften eller hvis man bare mangler sommer og sol. Her består dressingen af olivenolie og balsamico, så ingen kalorieholdig creamfrais dressing. Men stadigvæk en fantastisk salat.
Jeg elsker både den klassiske kartoffelsalat, men også denne salat. De kan slet ikke sammenlignes. Fordelen ved denne salat er at du ikke behøver pille kartofler, det fungere rigtig godt med en tynd skrald. Ulempen her er at for at få løgene rigtig godt syltet, så er det godt hvis man laver dem dagen før. Men ellers er en times marinering fint. Det der tager længst tid ved denne bønnekartoffelsalat er at koge kartoflerne og køle dem lidt ned.
Bland olivenolie og balsamico i en pose og piske det sammen med en gaffel eller et piskeris.
Pil løgene og del dem og skær dem i fine halve skiver.
Kom dem i posen med dressingen og lad dem gerne trække i 24 timer. Men har du ikke tiden, så er 1 time også fint
Vask kartoflerne og kog dem med en 1 tsk. salt i vandet indtil de er kogt færdig. Ved nye kartofler er det ca. 15 min.
Vil du pille dem, så skal du ikke have salt ved.
Dræn vandet fra dem og spred dem ud til afkøling
Bruger du frostbønner, så har du to muligheder.
Enten lade dem tø op inden de skal bruges eller lune dem op i en gryde med vand eller micro.
Jeg lune dem næsten altid op med lidt salt i vandet for at give dem mere smag. I en gryde skal de have ca. 4 minutter i kogende vand og i microen 2-3 minutter ved fuld varme. Begge dele gerne med salt ved.
Del kartoflerne i 4 stykke og kom dem i en skål
Skær bønnerne i mundrette stykker og kom dem i skålen
Hæld dressingen med løgene over og vend det hele godt rundt. så er den klar
Det er bedst først at samle salaten kort tid før man skal bruge den, ellers kan specielt bønnerne blive misfarvet.
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?