Forfattermaria
Bedømmelse

Broccolisalat med perlespelt er en anderledes version af en klassiker, som har lidt flere grønsager og kan bruges som tilbehør eller alene. Prøv den

Broccolisalat med perlespelt
PortionsstørrelsePortion
Prep Time5 minsKoge/bage tid 20 minsTotal tid25 mins
Til 6 personer
Broccolisalat på en anderledes måde
1

Denne opskrift er til 6 personer

Jeg elsker selv den klassiske version af en broccoli salat og den får vi da gerne til en grillaften, men til daglig vil jeg gerne have noget der er lidt mere frisk og mættende. Derfor jeg har jeg lavet denne udgave hvor dressingen består af lidt olie og saft fra en appelsin, så du får det søde og det spicy kommer fra rucolaen. Denne salatmængde er til 6 personer men den er rigtig god på madpakken dagen efter, da der ikke er noget i denne salat der bliver slatten.

Salaten kan stå alene, sammen med kød f.eks. en schnitzel, kyllingefilet eller en grillpølse. Den kan bruges som frokost over 2 dage eller on the go. Jeg håber du vil prøve denne salat og kommen med en kommentar hvad du synes 🙂

Perlespelt til broccolisalaten
2

Start med at finde en gryde

Afvej perlespelten og kom den i en gryde med ca. 1 liter vand og 1 tsk. salt

Sæt den over fuld varme og når den koger skal den have ca. 20 minutter

Resten af salaten
3

I denne opskrift bruger jeg en foodprocessor. Har du ikke en, så kan du bruge et rivejern eller en kniv

Vask broccolien og skær den i stykker som kan komme i maskinen, også stokken kan bruges

Skræl og halver løget

Kom det hele i foodprocessoren med den tykke skiveklinge

Kom det i en skål

4

Kom rucola og 2/3 del af salatosten og tranebær i samme skål som broccoli og løg.

Stil det til side

Samling af salaten
5

Når perlespelten er kogt, så der er lidt bid i den. Så dræn dem i en si og helt lidt koldt vand over

Vend perlespelten over i resten af salaten og vend det hele godt rundt.

Kom olivenolie, saft af en appelsin og salt over og vend det hele rundt

Drys med resten af tranebærerne og salatosten. Så er salaten klar til servering 🙂

Ingredients

Til 6 personer

Directions

Broccolisalat på en anderledes måde
1

Denne opskrift er til 6 personer

Jeg elsker selv den klassiske version af en broccoli salat og den får vi da gerne til en grillaften, men til daglig vil jeg gerne have noget der er lidt mere frisk og mættende. Derfor jeg har jeg lavet denne udgave hvor dressingen består af lidt olie og saft fra en appelsin, så du får det søde og det spicy kommer fra rucolaen. Denne salatmængde er til 6 personer men den er rigtig god på madpakken dagen efter, da der ikke er noget i denne salat der bliver slatten.

Salaten kan stå alene, sammen med kød f.eks. en schnitzel, kyllingefilet eller en grillpølse. Den kan bruges som frokost over 2 dage eller on the go. Jeg håber du vil prøve denne salat og kommen med en kommentar hvad du synes 🙂

Perlespelt til broccolisalaten
2

Start med at finde en gryde

Afvej perlespelten og kom den i en gryde med ca. 1 liter vand og 1 tsk. salt

Sæt den over fuld varme og når den koger skal den have ca. 20 minutter

Resten af salaten
3

I denne opskrift bruger jeg en foodprocessor. Har du ikke en, så kan du bruge et rivejern eller en kniv

Vask broccolien og skær den i stykker som kan komme i maskinen, også stokken kan bruges

Skræl og halver løget

Kom det hele i foodprocessoren med den tykke skiveklinge

Kom det i en skål

4

Kom rucola og 2/3 del af salatosten og tranebær i samme skål som broccoli og løg.

Stil det til side

Samling af salaten
5

Når perlespelten er kogt, så der er lidt bid i den. Så dræn dem i en si og helt lidt koldt vand over

Vend perlespelten over i resten af salaten og vend det hele godt rundt.

Kom olivenolie, saft af en appelsin og salt over og vend det hele rundt

Drys med resten af tranebærerne og salatosten. Så er salaten klar til servering 🙂

Broccolisalat med perlespelt