Broccolisalat med perlespelt er en anderledes version af en klassiker, som har lidt flere grønsager og kan bruges som tilbehør eller alene. Prøv den
Denne opskrift er til 6 personer
Jeg elsker selv den klassiske version af en broccoli salat og den får vi da gerne til en grillaften, men til daglig vil jeg gerne have noget der er lidt mere frisk og mættende. Derfor jeg har jeg lavet denne udgave hvor dressingen består af lidt olie og saft fra en appelsin, så du får det søde og det spicy kommer fra rucolaen. Denne salatmængde er til 6 personer men den er rigtig god på madpakken dagen efter, da der ikke er noget i denne salat der bliver slatten.
Salaten kan stå alene, sammen med kød f.eks. en schnitzel, kyllingefilet eller en grillpølse. Den kan bruges som frokost over 2 dage eller on the go. Jeg håber du vil prøve denne salat og kommen med en kommentar hvad du synes 🙂
Start med at finde en gryde
Afvej perlespelten og kom den i en gryde med ca. 1 liter vand og 1 tsk. salt
Sæt den over fuld varme og når den koger skal den have ca. 20 minutter
I denne opskrift bruger jeg en foodprocessor. Har du ikke en, så kan du bruge et rivejern eller en kniv
Vask broccolien og skær den i stykker som kan komme i maskinen, også stokken kan bruges
Skræl og halver løget
Kom det hele i foodprocessoren med den tykke skiveklinge
Kom det i en skål
Kom rucola og 2/3 del af salatosten og tranebær i samme skål som broccoli og løg.
Stil det til side
Når perlespelten er kogt, så der er lidt bid i den. Så dræn dem i en si og helt lidt koldt vand over
Vend perlespelten over i resten af salaten og vend det hele godt rundt.
Kom olivenolie, saft af en appelsin og salt over og vend det hele rundt
Drys med resten af tranebærerne og salatosten. Så er salaten klar til servering 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 6 personer
Jeg elsker selv den klassiske version af en broccoli salat og den får vi da gerne til en grillaften, men til daglig vil jeg gerne have noget der er lidt mere frisk og mættende. Derfor jeg har jeg lavet denne udgave hvor dressingen består af lidt olie og saft fra en appelsin, så du får det søde og det spicy kommer fra rucolaen. Denne salatmængde er til 6 personer men den er rigtig god på madpakken dagen efter, da der ikke er noget i denne salat der bliver slatten.
Salaten kan stå alene, sammen med kød f.eks. en schnitzel, kyllingefilet eller en grillpølse. Den kan bruges som frokost over 2 dage eller on the go. Jeg håber du vil prøve denne salat og kommen med en kommentar hvad du synes 🙂
Start med at finde en gryde
Afvej perlespelten og kom den i en gryde med ca. 1 liter vand og 1 tsk. salt
Sæt den over fuld varme og når den koger skal den have ca. 20 minutter
I denne opskrift bruger jeg en foodprocessor. Har du ikke en, så kan du bruge et rivejern eller en kniv
Vask broccolien og skær den i stykker som kan komme i maskinen, også stokken kan bruges
Skræl og halver løget
Kom det hele i foodprocessoren med den tykke skiveklinge
Kom det i en skål
Kom rucola og 2/3 del af salatosten og tranebær i samme skål som broccoli og løg.
Stil det til side
Når perlespelten er kogt, så der er lidt bid i den. Så dræn dem i en si og helt lidt koldt vand over
Vend perlespelten over i resten af salaten og vend det hele godt rundt.
Kom olivenolie, saft af en appelsin og salt over og vend det hele rundt
Drys med resten af tranebærerne og salatosten. Så er salaten klar til servering 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?