Grønsagscarbonára er en vegetarversion af den klassiske version. Der er ikke noget kød i den. Her bruger jeg spinat og asparges som smagsgiver til pastaen og der er ingen fløde i denne version, kun pastavand, æg og parmesan. Nyd denne ret en fredag eller lørdag aften.
Denne opskrift er til 2 personer
Normalt er pastacarbonára i den danske version, tilsat både bacon/skinke og en masse fløde. Det er der ikke her kun grønsager og så bruger man pastavandet til sovsen. Selvom det lyder mærkeligt, så er det virkelig lækkert.
Er du i gang med et vægttab, så skal du ikke spise denne ret for ofte og hvis du vil kan du skære pastaportionen ned til 80 gram. Alternativ kan du bruge squash i stedet for pasta. Det fungerer også rigtig godt og er bedre for kalorierne. Selvom man er i gang med at tabe sig, så må man ikke tabe smagen i maden. For så bliver det rigtigt svært at holde sig til det mad man gerne må spise og samtidig mister man også sin madglæde. Det er desværre det jeg ofte ser, når folk kommer til mig efter de har fejlet ved flere vægttabsforsøg.
Prøv retten og husk at skrive en kommentar, enten her på bloggen eller på de sociale medier. Jeg elsker at høre fra jer..... også så jeg ved hvad i har brug for derude.
Start med at sætte en gryde med vandet over og sæt det i kog
Vask spinaten og er det grov spinat så hak det lidt.
Pil hvidløget og skær det i skiver
Vask og bræk den træge ende af aspargesen og skær den i 2-3 cm stykker
Slå æggene ud og pisk dem let sammen
Riv parmesanosten og tilsæt 3/4 til æggene og rør det rundt.
Tilsæt lidt friskkværnet peber
Find en pande og varm den op på fuld varme
Kom smørret på og når det er smeltet, så tilsæt spinat og hvidløg og lad spinaten falde sammen. Det tager ca. 3 minutter
Tilsæt saltet til vandet og tilsæt pastaen. Kog den som der står på pakken
Når spinaten er faldet sammen så skrue ned på middel varme
Tilsæt aspargesstykkerne og lad dem stege 2 minutter
Når pastaen er kogt, så tilsæt den direkte fra pastagryden, der må gerne komme vand med. Gem vandet
Ved pastaen rundt med grønsagerne
Tilsæt pastavandet til æggeblandingen stille og rolig, så æggene ikke bliver til røræg.
Sluk for panden og fjern den fra varmen. tilsæt herefter æggeblandingen og cream det hele godt ind.
Drys med friskkværnet salt og peber, resten af parmesanen og basilikum.
Velbekomme
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 2 personer
Normalt er pastacarbonára i den danske version, tilsat både bacon/skinke og en masse fløde. Det er der ikke her kun grønsager og så bruger man pastavandet til sovsen. Selvom det lyder mærkeligt, så er det virkelig lækkert.
Er du i gang med et vægttab, så skal du ikke spise denne ret for ofte og hvis du vil kan du skære pastaportionen ned til 80 gram. Alternativ kan du bruge squash i stedet for pasta. Det fungerer også rigtig godt og er bedre for kalorierne. Selvom man er i gang med at tabe sig, så må man ikke tabe smagen i maden. For så bliver det rigtigt svært at holde sig til det mad man gerne må spise og samtidig mister man også sin madglæde. Det er desværre det jeg ofte ser, når folk kommer til mig efter de har fejlet ved flere vægttabsforsøg.
Prøv retten og husk at skrive en kommentar, enten her på bloggen eller på de sociale medier. Jeg elsker at høre fra jer..... også så jeg ved hvad i har brug for derude.
Start med at sætte en gryde med vandet over og sæt det i kog
Vask spinaten og er det grov spinat så hak det lidt.
Pil hvidløget og skær det i skiver
Vask og bræk den træge ende af aspargesen og skær den i 2-3 cm stykker
Slå æggene ud og pisk dem let sammen
Riv parmesanosten og tilsæt 3/4 til æggene og rør det rundt.
Tilsæt lidt friskkværnet peber
Find en pande og varm den op på fuld varme
Kom smørret på og når det er smeltet, så tilsæt spinat og hvidløg og lad spinaten falde sammen. Det tager ca. 3 minutter
Tilsæt saltet til vandet og tilsæt pastaen. Kog den som der står på pakken
Når spinaten er faldet sammen så skrue ned på middel varme
Tilsæt aspargesstykkerne og lad dem stege 2 minutter
Når pastaen er kogt, så tilsæt den direkte fra pastagryden, der må gerne komme vand med. Gem vandet
Ved pastaen rundt med grønsagerne
Tilsæt pastavandet til æggeblandingen stille og rolig, så æggene ikke bliver til røræg.
Sluk for panden og fjern den fra varmen. tilsæt herefter æggeblandingen og cream det hele godt ind.
Drys med friskkværnet salt og peber, resten af parmesanen og basilikum.
Velbekomme
Har du noget du gerne vil dele ?