Boller i karry ala Gastroulven et mit bud på denne klassiske ret, hvor jeg har tilsat mange flere grønsager end der normalt er i retten. Her bruger jeg spidskål som bund, men du kan også spise bulgur eller perlespelt til. Denne opskrift er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Boller i karry er jo en klassisk dansk ret, men der er ikke ret mange grønsager i og vil man gerne give sin krop noget mere at arbejde med så kunne denne version måske være en ide. I denne ret har jeg arbejdet med den klassiske karrysmag og erstattet den opbagte sovs med kokosmælk. Jeg har også tilføjet lidt kardemomme til krydderiblandingen for at give en lidt mere frisk smag. I den traditionelle boller i karry (i hvert tilfælde i den version jeg har fået) der er der kun lidt løg og så nogle æbler. I min version er der godt med løg, hvidløg, majs og en masse grønkål og hvis man får spidskål til retten som bund, så er dit grønsagsindtag dækket for den dag.
Jeg har givet nogle forskellige ideer til hvad man kan få som tilbehør til denne ret alt efter hvor sundt det skal være og hvor mange kalorier du vil tilføje til retten. MEN alle varianter kan bruges i et vægttab.
Hæld farsen op i en skål, tilsæt salt og ælt det godt sammen
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt farsen godt igennem indtil den virker homogen.
Alt efter størrelse på ægget, kan det være du skal bruge lidt mere rasp eller kikærtemel
Stil den på køl i 30 minutter
Tril 12-14 kødboller af farsen
Varm en højsiddet pande op eller en gryde
Tilsæt smørret og lad det smelte
Kom kødbollerne ned i panden/gryden og lad dem stege godt på alle sider. Det tager ca. 8-10 minutter
Vend dem en gang imellem
Pil og skær løgene i både
Pil og skær hvidløgene i skiver
Når kødbollerne har fået farve på alle sider
Så tilsæt alle krydderierne, samt løg og hvidløg
Lad det stege ved medium varme i 4-5 minutter
Åben og dræn majsene
Åben kokosmælken, så den er klar
Tilsæt både majs, kokosmælk og vand
Krydder med salt og peber
Lad retten koge i 5-7 minutter
Vask, rib og skær imens grønkålen i strimler
Tilsæt grønkålen til retten og lad den få varme i 1-2 minutter så den falder lidt sammen
Smag retten til med salt og peber
Server retten med dit foretrukne tilbehør
Hvis du vil spise bulgur eller perlespelt til retten
Så skal du starte det op inden du begynder på at stege kødbollerne
Vil du spise kikærtepasta til retten. Så skal du begynde at varme vandet op lige før kødbollerne er færdigstegt
Spidskål
Det nemmeste og sundeste er spidskål. Det vigtigste er bare at du snitter det meget fint, så varmen fra sovsen kan blød spidskålen lidt op.
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Boller i karry er jo en klassisk dansk ret, men der er ikke ret mange grønsager i og vil man gerne give sin krop noget mere at arbejde med så kunne denne version måske være en ide. I denne ret har jeg arbejdet med den klassiske karrysmag og erstattet den opbagte sovs med kokosmælk. Jeg har også tilføjet lidt kardemomme til krydderiblandingen for at give en lidt mere frisk smag. I den traditionelle boller i karry (i hvert tilfælde i den version jeg har fået) der er der kun lidt løg og så nogle æbler. I min version er der godt med løg, hvidløg, majs og en masse grønkål og hvis man får spidskål til retten som bund, så er dit grønsagsindtag dækket for den dag.
Jeg har givet nogle forskellige ideer til hvad man kan få som tilbehør til denne ret alt efter hvor sundt det skal være og hvor mange kalorier du vil tilføje til retten. MEN alle varianter kan bruges i et vægttab.
Hæld farsen op i en skål, tilsæt salt og ælt det godt sammen
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt farsen godt igennem indtil den virker homogen.
Alt efter størrelse på ægget, kan det være du skal bruge lidt mere rasp eller kikærtemel
Stil den på køl i 30 minutter
Tril 12-14 kødboller af farsen
Varm en højsiddet pande op eller en gryde
Tilsæt smørret og lad det smelte
Kom kødbollerne ned i panden/gryden og lad dem stege godt på alle sider. Det tager ca. 8-10 minutter
Vend dem en gang imellem
Pil og skær løgene i både
Pil og skær hvidløgene i skiver
Når kødbollerne har fået farve på alle sider
Så tilsæt alle krydderierne, samt løg og hvidløg
Lad det stege ved medium varme i 4-5 minutter
Åben og dræn majsene
Åben kokosmælken, så den er klar
Tilsæt både majs, kokosmælk og vand
Krydder med salt og peber
Lad retten koge i 5-7 minutter
Vask, rib og skær imens grønkålen i strimler
Tilsæt grønkålen til retten og lad den få varme i 1-2 minutter så den falder lidt sammen
Smag retten til med salt og peber
Server retten med dit foretrukne tilbehør
Hvis du vil spise bulgur eller perlespelt til retten
Så skal du starte det op inden du begynder på at stege kødbollerne
Vil du spise kikærtepasta til retten. Så skal du begynde at varme vandet op lige før kødbollerne er færdigstegt
Spidskål
Det nemmeste og sundeste er spidskål. Det vigtigste er bare at du snitter det meget fint, så varmen fra sovsen kan blød spidskålen lidt op.
Har du noget du gerne vil dele ?