Æble/orange mysli er en god blanding hvis du gerne vil have en lidt anderledes topping på din morgenmad end de myslier som man kan købe og så er den nem at lave. Denne opskrift skal startes dagen før
Denne portion er ca. til 1 person i 14 dage... Måske lidt længere 🙂
Der er ikke noget bedre end hjemmelavet mysli. Man kan lave mange varianter og større portioner, så man har til lang tid. Så skal man ikke tænke over hvad man skal bruge til morgenmad. Du kan altid bruge fremgangsmåden og så selv komme de ting i, som du godt kan lide.
I denne opskrift bruger jeg en dehydrator til at lave mine æbler. Det er et værktøj som kan være godt at investere i hvis man gerne vil tabe sig. for det åbner mange muligheder for sundt slik og søde indslag som er bedre for dit blodsukker end almindelig sukker. Det eneste som man skal huske på er at når man dehydrerer frugt, så binder man også sukkerstofferne, men det er bedre for dig end almindelig sukker og du får nogle bonus ting som vitaminer og mineraler samtidig. En dehydrator koster fra 200 kr. og op efter, men jeg synes klart den er værd at investere i. Du kan også sagtens tørre dine æbleskiver i ovnen. Det kan også fint lade sig gøre.
Jeg bruger i denne opskrift min hjemmelavet syltet pomeransskal. Du kan finde opskriften her: https://www.gastroulven.dk/opskrifter/hjemmelavet-syltet-pomeransskal/
Du behøver ikke lave den selv hvis det er. Du kan også bruge god købt pomeransskal, helt undlade den eller erstatte med noget andet. Grunden til jeg gerne vil have de orange toner ind er fordi de passer så godt til æblerne.
Stik kernehuset ud med en udstikker
Skær æblet i tynde skiver
Kom dem op i lidt vand med lidt citron saft i. de skal være dækket af vand, det hjælper så æblerne ikke oxidere.
Ryst dem let af og kom dem op i dehydratoren og lad dem dehydrere ved 55 grader i ca. 12 timer
Jeg plejer gerne at gøre dette natten over
Tænd ovnen på 50 grader varmluft
Stik kernehuset ud med en udstikker
Skær æblet i tynde skiver
Kom dem op i lidt vand med lidt citron saft i. de skal være dækket af vand, det hjælper så æblerne ikke oxidere.
Tør dem af og kom dem på en bageplade
Bag dem i 7-8 timer indtil de er tørre og let krøllet
Kom havregrynene på en pande af to omgang og lad dem få lidt varme. De må ikke brænde, men må gerne nogle steder blive let gyldne.
Vej græskarkerne og tranebær af og kom dem op i en skål
Når havregrynene er klar, så kan de også komme op i skålen
Afvej pomeransskal og mandler
Hak pomeransskallen meget meget fint og hak mandler groft.
Kom det hele op i skålen sammen med de tørret æbler og vend det hele godt rundt
Opbevar myslien i en glas med patentlåg eller en skål med et tætsluttet låg.
Det kan sagtens holde en måned hvis du bruger disse ingredienser.
Ingredients
Directions
Denne portion er ca. til 1 person i 14 dage... Måske lidt længere 🙂
Der er ikke noget bedre end hjemmelavet mysli. Man kan lave mange varianter og større portioner, så man har til lang tid. Så skal man ikke tænke over hvad man skal bruge til morgenmad. Du kan altid bruge fremgangsmåden og så selv komme de ting i, som du godt kan lide.
I denne opskrift bruger jeg en dehydrator til at lave mine æbler. Det er et værktøj som kan være godt at investere i hvis man gerne vil tabe sig. for det åbner mange muligheder for sundt slik og søde indslag som er bedre for dit blodsukker end almindelig sukker. Det eneste som man skal huske på er at når man dehydrerer frugt, så binder man også sukkerstofferne, men det er bedre for dig end almindelig sukker og du får nogle bonus ting som vitaminer og mineraler samtidig. En dehydrator koster fra 200 kr. og op efter, men jeg synes klart den er værd at investere i. Du kan også sagtens tørre dine æbleskiver i ovnen. Det kan også fint lade sig gøre.
Jeg bruger i denne opskrift min hjemmelavet syltet pomeransskal. Du kan finde opskriften her: https://www.gastroulven.dk/opskrifter/hjemmelavet-syltet-pomeransskal/
Du behøver ikke lave den selv hvis det er. Du kan også bruge god købt pomeransskal, helt undlade den eller erstatte med noget andet. Grunden til jeg gerne vil have de orange toner ind er fordi de passer så godt til æblerne.
Stik kernehuset ud med en udstikker
Skær æblet i tynde skiver
Kom dem op i lidt vand med lidt citron saft i. de skal være dækket af vand, det hjælper så æblerne ikke oxidere.
Ryst dem let af og kom dem op i dehydratoren og lad dem dehydrere ved 55 grader i ca. 12 timer
Jeg plejer gerne at gøre dette natten over
Tænd ovnen på 50 grader varmluft
Stik kernehuset ud med en udstikker
Skær æblet i tynde skiver
Kom dem op i lidt vand med lidt citron saft i. de skal være dækket af vand, det hjælper så æblerne ikke oxidere.
Tør dem af og kom dem på en bageplade
Bag dem i 7-8 timer indtil de er tørre og let krøllet
Kom havregrynene på en pande af to omgang og lad dem få lidt varme. De må ikke brænde, men må gerne nogle steder blive let gyldne.
Vej græskarkerne og tranebær af og kom dem op i en skål
Når havregrynene er klar, så kan de også komme op i skålen
Afvej pomeransskal og mandler
Hak pomeransskallen meget meget fint og hak mandler groft.
Kom det hele op i skålen sammen med de tørret æbler og vend det hele godt rundt
Opbevar myslien i en glas med patentlåg eller en skål med et tætsluttet låg.
Det kan sagtens holde en måned hvis du bruger disse ingredienser.
Har du noget du gerne vil dele ?