Glaseret grønsager med grønkålsfrikadeller er en god hverdagsret næsten uden stivelse. Retten er fyldt med en masse grønsager, som du kan opleve på en ny måde. Opskriften er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
Du kender det sikkert godt med grønsager, enten er de rå, kogt, bagt eller stegt. En gang imellem kunne man godt trænge til noget nyt. Glasering af grønsager er en god måde at lave noget anderledes på og selvom man bruger eddike, så bliver grønsagerne altså ikke sure, for honningen giver det søde og efterhånden som eddiken koger ind, så forsvinder en god del af den syrlige smag. du kan bruge mange former for eddiker, det er bare vigtigt at det er af en god kvalitet. Ved denne opskrift koger jeg grønsagerne lidt i vand inden, fordi jeg har butternut squash med, som kræver lidt tilberedning inden. Men ellers kan man stege grønsagerne i lidt smør (ja du må gerne bruge smør, når du skal tabe dig) og så glasere dem op bagefter.
Prøv opskriften og sig hvad du synes.
Kom fars og salt i en skål og ælt dejen sej med saltet. Du kan mærke en forskel på farsen når den er klar, den er blevet mere fast. Gør du ikke det, så vil dejen have svært ved at binde væsken.
Rens løg og hvidløg og kom det i en minihakker, sammen med lidt vand og pure det til der ikke er klumper.
Vask, rib og skær grønkålen fint. Hvis det skal gå hurtigt, så kan man bruge det færdighakket fra supermarkederne.
Tilsæt alle ingredienserne til farsen og ælt den igennem, så den er sammenhængende.
Stil den i køleskabet og lad den hvile 30 minutter
Bland alle ingredienser sammen og smag til.
Dressingen må gerne smage af noget 🙂
Skær skrallen af butternut squashen og skær den i 3x3 cm stykker
Skræl gulerødderne og skær dem i halv cirkler eller tern, på ca. 1 cm tykkelse
Fjern skrallen fra løgene og del hver løg i 8 dele
Ta farsen ud af køleskabet.
Form 12 frikadeller ud af farsen
Varm imens en pande op med olie.
Kom frikadellerne på panden. De skal gerne kunne være der alle sammen.
Tilsæt smørret og skru lidt ned for varmen
Steg frikadellerne på den ene side og vend dem når de er gyldne. Hold godt øje med dem så de ikke brænder.
Vend dem en gang imellem når de er stegt på begge sider
Når alle frikadellerne er på pande, så sæt endnu en stor pande over og varm den op for fuld varme.
Kom butternut squash, gulerødder og løg på panden, sammen med vand og timian
Lad vandet koge væk. Det tager ofte nogle minutter
Når vandet er kogt væk tilsætter du eddike og honning, samt salt og peber og lad det koge ind i grønsager og glasere dem.
Grønsagerne må gerne have bid.
Smag på en grønsag og se om de mangler mere honning, salt eller peber. For det kan godt variere alt efter hvilken eddike du har brugt.
Ta ca. 2 spsk. af dressingen og bred den ud på tallerkenen med bagsiden af skeen.
Ta en portion af grønsagerne og placer dem ovenpå dressingen.
Ta 2 frikadeller og læg oven på grønsagerne og pynt af med lidt frisk timian (det er ikke kun til pynt 🙂 )
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Du kender det sikkert godt med grønsager, enten er de rå, kogt, bagt eller stegt. En gang imellem kunne man godt trænge til noget nyt. Glasering af grønsager er en god måde at lave noget anderledes på og selvom man bruger eddike, så bliver grønsagerne altså ikke sure, for honningen giver det søde og efterhånden som eddiken koger ind, så forsvinder en god del af den syrlige smag. du kan bruge mange former for eddiker, det er bare vigtigt at det er af en god kvalitet. Ved denne opskrift koger jeg grønsagerne lidt i vand inden, fordi jeg har butternut squash med, som kræver lidt tilberedning inden. Men ellers kan man stege grønsagerne i lidt smør (ja du må gerne bruge smør, når du skal tabe dig) og så glasere dem op bagefter.
Prøv opskriften og sig hvad du synes.
Kom fars og salt i en skål og ælt dejen sej med saltet. Du kan mærke en forskel på farsen når den er klar, den er blevet mere fast. Gør du ikke det, så vil dejen have svært ved at binde væsken.
Rens løg og hvidløg og kom det i en minihakker, sammen med lidt vand og pure det til der ikke er klumper.
Vask, rib og skær grønkålen fint. Hvis det skal gå hurtigt, så kan man bruge det færdighakket fra supermarkederne.
Tilsæt alle ingredienserne til farsen og ælt den igennem, så den er sammenhængende.
Stil den i køleskabet og lad den hvile 30 minutter
Bland alle ingredienser sammen og smag til.
Dressingen må gerne smage af noget 🙂
Skær skrallen af butternut squashen og skær den i 3x3 cm stykker
Skræl gulerødderne og skær dem i halv cirkler eller tern, på ca. 1 cm tykkelse
Fjern skrallen fra løgene og del hver løg i 8 dele
Ta farsen ud af køleskabet.
Form 12 frikadeller ud af farsen
Varm imens en pande op med olie.
Kom frikadellerne på panden. De skal gerne kunne være der alle sammen.
Tilsæt smørret og skru lidt ned for varmen
Steg frikadellerne på den ene side og vend dem når de er gyldne. Hold godt øje med dem så de ikke brænder.
Vend dem en gang imellem når de er stegt på begge sider
Når alle frikadellerne er på pande, så sæt endnu en stor pande over og varm den op for fuld varme.
Kom butternut squash, gulerødder og løg på panden, sammen med vand og timian
Lad vandet koge væk. Det tager ofte nogle minutter
Når vandet er kogt væk tilsætter du eddike og honning, samt salt og peber og lad det koge ind i grønsager og glasere dem.
Grønsagerne må gerne have bid.
Smag på en grønsag og se om de mangler mere honning, salt eller peber. For det kan godt variere alt efter hvilken eddike du har brugt.
Ta ca. 2 spsk. af dressingen og bred den ud på tallerkenen med bagsiden af skeen.
Ta en portion af grønsagerne og placer dem ovenpå dressingen.
Ta 2 frikadeller og læg oven på grønsagerne og pynt af med lidt frisk timian (det er ikke kun til pynt 🙂 )
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?