Stegte kyllingekødboller med krydret rødkål er en ret hvor jeg bruger rødkål med nogle andre smage. Der er ingen der sige at rødkål behøver at være sød, den kan også være stærk og asiatisk krydret som her. Denne opskrifter er til 4 personer
Denne opskrift er til 4 personer
I denne ret leger jeg lidt med asiatisk smage til rødkål, fra soja og ingefær og det fungere rigtig godt. Jeg er ikke så vild med chili i maden, men ingefær giver mig en stærk fornemmelse i munden som jeg godt kan lide. Derfor bruger jeg ofte det i stedet for chili.
Rør kyllingekødet sejt med salten, så du kan mærke det skifter konsistens
Tilsæt de øvrige ingredienser og miks det hele godt sammen.
Stil farsen i køleskabet i 30 minutter
Imens farsen er i køleskabet for at samle sig kan du snitte rødkålen. Det er helt op til dig hvor store stykker og hvor grov det skal være
Rens også ingefæren for skræl og skær den i meget meget små stykke.
Vej de øvrige ingredienser op
Start med at sætte en gryde over med vand og på sat det i kog. Husk at tilsætte salt
Form 12 kødboller af farsen.
Når vandet koger så kom kødbollerne i vandet. De må herefter ikke koge. Kødbollerne er klar når de kommer op til overfladen har lagt der i ca. 1-2 minutter
Fisk boller op på en ren tallerken. Herefter skal de hurtig stege
Når kyllingeboller begynder at komme op til overfladen, så kan du starte din wok eller pande op.
Tilsæt sesam olie og vendt på det bliver varmt
Når alle kyllingebollerne er kommet op af gryden, så fjern gryden og sæt en pande over for fuld blus. Tilsæt smør og når det er smeltet, så skal bollerne steger til de er flot gyldne.
Husk at vende kødbollerne en gang imellem
Tilsæt rødkålen og ingefæren til den varme sesam olie og lad det stege i 2 minutter
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kålen falde lidt sammen og bliver glinsende af honningen. Det tager ca. 5 minutter
Smag på kålen og smag den til med peber og måske lidt mere honning hvis den er for stærk af ingefær
Placer kålen i bunden af en tallerken. Fordel 3 kødboller ud over og tag 5 valnødder og fordel dem på tallerkenen.
Riv limskallen og herefter saften (1/2 lime på hver ret) udover
Så er vi klar til at spise
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
I denne ret leger jeg lidt med asiatisk smage til rødkål, fra soja og ingefær og det fungere rigtig godt. Jeg er ikke så vild med chili i maden, men ingefær giver mig en stærk fornemmelse i munden som jeg godt kan lide. Derfor bruger jeg ofte det i stedet for chili.
Rør kyllingekødet sejt med salten, så du kan mærke det skifter konsistens
Tilsæt de øvrige ingredienser og miks det hele godt sammen.
Stil farsen i køleskabet i 30 minutter
Imens farsen er i køleskabet for at samle sig kan du snitte rødkålen. Det er helt op til dig hvor store stykker og hvor grov det skal være
Rens også ingefæren for skræl og skær den i meget meget små stykke.
Vej de øvrige ingredienser op
Start med at sætte en gryde over med vand og på sat det i kog. Husk at tilsætte salt
Form 12 kødboller af farsen.
Når vandet koger så kom kødbollerne i vandet. De må herefter ikke koge. Kødbollerne er klar når de kommer op til overfladen har lagt der i ca. 1-2 minutter
Fisk boller op på en ren tallerken. Herefter skal de hurtig stege
Når kyllingeboller begynder at komme op til overfladen, så kan du starte din wok eller pande op.
Tilsæt sesam olie og vendt på det bliver varmt
Når alle kyllingebollerne er kommet op af gryden, så fjern gryden og sæt en pande over for fuld blus. Tilsæt smør og når det er smeltet, så skal bollerne steger til de er flot gyldne.
Husk at vende kødbollerne en gang imellem
Tilsæt rødkålen og ingefæren til den varme sesam olie og lad det stege i 2 minutter
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kålen falde lidt sammen og bliver glinsende af honningen. Det tager ca. 5 minutter
Smag på kålen og smag den til med peber og måske lidt mere honning hvis den er for stærk af ingefær
Placer kålen i bunden af en tallerken. Fordel 3 kødboller ud over og tag 5 valnødder og fordel dem på tallerkenen.
Riv limskallen og herefter saften (1/2 lime på hver ret) udover
Så er vi klar til at spise
Har du noget du gerne vil dele ?