Pulled pork er en af de ting som er så dejligt nemt at lave... Det tager godt nok tid, men det tager ikke af din tid. I denne juleudgave der bruger jeg rødvin og æblejuice til at bade nakkefilen i, samt en masse af julens dejlig krydderier.
Pulled pork er en af de ting som er så dejligt nemt at lave... Det tager godt nok tid, men det tager ikke af din tid.
I denne juleudgave der bruger jeg rødvin og æblejuice til at bade nakkefilen i, samt en masse af julens dejlig krydderier
Det er vigtigt at den ikke løber tør for væske på noget tidspunkt, for så bliver den tør.
Den kan spise i denne version jeg har her. Men du kan også lave burger ud af den. Arbejde videre med kødet til en lasagne. Der er mange muligheder 🙂
Start med at varme ovnen op på 100 grader varmluft
Find i ovnfast gryde, gerne støbejern som stegen kan passe ned i. Der skal gerne være lidt plads. Har du ikke det så brug en bradepande med høje sider og så læg sølvpapir hen over.
Hak løg og appelsiner i store grove stykke
Læg nakkefileten ned i gryden. Læg løg og appelsin ned ved.
Drys godt over kødet med salt og peber, samt timian
Tilsæt de andre krydderier og fordel dem i gryden
Hæld hele rødvinen ned ved kødet og tilsæt æblejuice til det næsten dækker kødet.
Sæt det i ovnen og lad det stå gerne i 7-8 timer
Tjek en gang imellem om den mangler væske.
Hvis du vil have andet til en det tilbehør jeg har her og du skal bruge ovnen ved højere grader, så kan du sagtens tage det ud 30 minutter før og så lade kødet trække i saften.
Vask og skræl gulerødderne og pastinakkerne
Skær skallen af sødkartoflerne
Skær det hele i nogenlunde lige store stykker
Kom det hele i en gryde og dæk grønsagerne med vand. Hvis du vil have lidt ekstra smag, så kan du tilsætte en bouillonterning og muligvis lidt tørret timian. Bare ikke salt 🙂
Lad grønsagerne koge til de er helt møre. alt efter størrelse kan det jo være forskelligt. Men ca. 25-30 minutter plejer at passe.
Når de er færdige moses de enten med en stamper, stavblender, gaffel eller piskeris. Alt efter hvad du har.
Smag til med skyr (hvis du vil den sunde vej) eller smør og krydder med salt og peber
Rib og vask grønkålen og snit/hak det så fint som du ønsker det
Vask spidskålet og snit det i tynde strimler
Pil løget og hak det midt over. Pak den del ind som ikke skal bruges og kom den i køleskabet. Snit det andet i tynde skiver
Skær pærerne i skiver og derefter i stave.. Bare for at få et andet udtryk 🙂
Put det hele i en skål
Riv appelsin og citronskal udover salaten og pres safterne udover også
Hæld valnøddeolie eller olivenolie på
Kværn frisk kværnet salt og peber udover og vend det hele godt rundt
Grovhak valnødderne og bland halvdelen med i salaten
Brug den anden del som topping
Sovs må der til 🙂
Når jule pulled porken er ved at være færdig, så kan du tage noget af den dejlige væske og lave sovs af det.
Start med at finde en gryde, kom smør i og lad det smelte ved middel varme, når det er smeltet så hæld melet ved og skru op for varmen. Lad det riste godt af.
Kom væsken ved lidt af gangen og rør ud for klumper.
Hvis der ikke er nok væske ved kødet, så kan du bruge vand og en svinebouillion.
Tilsæt væske indtil sovsen har den ønskede konsistens.
Smag sovsen til med salt og peber og tænker du ikke på kalorier, så lidt fløde 🙂
Ingredients
Directions
Pulled pork er en af de ting som er så dejligt nemt at lave... Det tager godt nok tid, men det tager ikke af din tid.
I denne juleudgave der bruger jeg rødvin og æblejuice til at bade nakkefilen i, samt en masse af julens dejlig krydderier
Det er vigtigt at den ikke løber tør for væske på noget tidspunkt, for så bliver den tør.
Den kan spise i denne version jeg har her. Men du kan også lave burger ud af den. Arbejde videre med kødet til en lasagne. Der er mange muligheder 🙂
Start med at varme ovnen op på 100 grader varmluft
Find i ovnfast gryde, gerne støbejern som stegen kan passe ned i. Der skal gerne være lidt plads. Har du ikke det så brug en bradepande med høje sider og så læg sølvpapir hen over.
Hak løg og appelsiner i store grove stykke
Læg nakkefileten ned i gryden. Læg løg og appelsin ned ved.
Drys godt over kødet med salt og peber, samt timian
Tilsæt de andre krydderier og fordel dem i gryden
Hæld hele rødvinen ned ved kødet og tilsæt æblejuice til det næsten dækker kødet.
Sæt det i ovnen og lad det stå gerne i 7-8 timer
Tjek en gang imellem om den mangler væske.
Hvis du vil have andet til en det tilbehør jeg har her og du skal bruge ovnen ved højere grader, så kan du sagtens tage det ud 30 minutter før og så lade kødet trække i saften.
Vask og skræl gulerødderne og pastinakkerne
Skær skallen af sødkartoflerne
Skær det hele i nogenlunde lige store stykker
Kom det hele i en gryde og dæk grønsagerne med vand. Hvis du vil have lidt ekstra smag, så kan du tilsætte en bouillonterning og muligvis lidt tørret timian. Bare ikke salt 🙂
Lad grønsagerne koge til de er helt møre. alt efter størrelse kan det jo være forskelligt. Men ca. 25-30 minutter plejer at passe.
Når de er færdige moses de enten med en stamper, stavblender, gaffel eller piskeris. Alt efter hvad du har.
Smag til med skyr (hvis du vil den sunde vej) eller smør og krydder med salt og peber
Rib og vask grønkålen og snit/hak det så fint som du ønsker det
Vask spidskålet og snit det i tynde strimler
Pil løget og hak det midt over. Pak den del ind som ikke skal bruges og kom den i køleskabet. Snit det andet i tynde skiver
Skær pærerne i skiver og derefter i stave.. Bare for at få et andet udtryk 🙂
Put det hele i en skål
Riv appelsin og citronskal udover salaten og pres safterne udover også
Hæld valnøddeolie eller olivenolie på
Kværn frisk kværnet salt og peber udover og vend det hele godt rundt
Grovhak valnødderne og bland halvdelen med i salaten
Brug den anden del som topping
Sovs må der til 🙂
Når jule pulled porken er ved at være færdig, så kan du tage noget af den dejlige væske og lave sovs af det.
Start med at finde en gryde, kom smør i og lad det smelte ved middel varme, når det er smeltet så hæld melet ved og skru op for varmen. Lad det riste godt af.
Kom væsken ved lidt af gangen og rør ud for klumper.
Hvis der ikke er nok væske ved kødet, så kan du bruge vand og en svinebouillion.
Tilsæt væske indtil sovsen har den ønskede konsistens.
Smag sovsen til med salt og peber og tænker du ikke på kalorier, så lidt fløde 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?