Lyn syltet kålsalat med vildtpølse er lækker vinterret med årstidens grønsager og så får vi den her med en lækker vildtpølse fra Klosterhedens vildt. Opskriften er til 2 personer
Denne opskrift er til 2 personer
Salat hører ikke kun sommeren til og den behøver heller ikke kun være tilbehør. Den kan sagtens være hovedretten og mætte alle dine sanser.
I denne opskrift bruger jeg mange af vinterens grønsager og nogle af dem ændre jeg teksturen på for at gøre salaten mere spændende. I denne opskrift bruger jeg en vildtpølse med svampe fra Klosterhedens vildt. Det er en dejlig pølse, med en masse smag og den er lidt salt, som passer perfekt alle de søde elementer i salaten. Du kan sagtens bruge en anden pølse hvis du vil, men det er en god ide hvis den er røget og har noget smag ellers opnår du ikke balance i retten.
Start med at varme en pande op på fuld kraft
Når panden er varm tilsættes smørret og så skal du skrue ned for halv kraft. Læg pølserne på. Vend dem en gang imellem mens du laver salaten
Snit rødkål og rødløg fint i strimler og kom dem i en skål
Hæld kirsebær eddike og balsamico over og brug dine hænder til at massere kålen med dressingen, så den skifter struktur. Den skal gerne blive lidt blød og begynde at smide væske. Der skal nogle gange bruges lidt kræfter. Massere i 2-3 minutter
Vask, rib og skær grønkålen i semi grove stykker. Som du kan lide dem
Vask bladsellerien og skær den i skiver
Vask æblet og skær kanterne af det.
Skær dem i skiver.
Når pølserne er færdige, så er vi klar til anretning
Ta noget af rødkålen og grønkålen og placer i bunden på hver tallerken
Fordel lidt af bladselleri og æbler udover
Skær pølserne i stykker, jeg har skåret dem på skrå, for at give lidt effekt
Fordel lidt af pølserne på retten
Byg salaten op
Til sidst kan du kværne friskkværnet peber udover retten og måske lidt god olivenolie
Velbekomme 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 2 personer
Salat hører ikke kun sommeren til og den behøver heller ikke kun være tilbehør. Den kan sagtens være hovedretten og mætte alle dine sanser.
I denne opskrift bruger jeg mange af vinterens grønsager og nogle af dem ændre jeg teksturen på for at gøre salaten mere spændende. I denne opskrift bruger jeg en vildtpølse med svampe fra Klosterhedens vildt. Det er en dejlig pølse, med en masse smag og den er lidt salt, som passer perfekt alle de søde elementer i salaten. Du kan sagtens bruge en anden pølse hvis du vil, men det er en god ide hvis den er røget og har noget smag ellers opnår du ikke balance i retten.
Start med at varme en pande op på fuld kraft
Når panden er varm tilsættes smørret og så skal du skrue ned for halv kraft. Læg pølserne på. Vend dem en gang imellem mens du laver salaten
Snit rødkål og rødløg fint i strimler og kom dem i en skål
Hæld kirsebær eddike og balsamico over og brug dine hænder til at massere kålen med dressingen, så den skifter struktur. Den skal gerne blive lidt blød og begynde at smide væske. Der skal nogle gange bruges lidt kræfter. Massere i 2-3 minutter
Vask, rib og skær grønkålen i semi grove stykker. Som du kan lide dem
Vask bladsellerien og skær den i skiver
Vask æblet og skær kanterne af det.
Skær dem i skiver.
Når pølserne er færdige, så er vi klar til anretning
Ta noget af rødkålen og grønkålen og placer i bunden på hver tallerken
Fordel lidt af bladselleri og æbler udover
Skær pølserne i stykker, jeg har skåret dem på skrå, for at give lidt effekt
Fordel lidt af pølserne på retten
Byg salaten op
Til sidst kan du kværne friskkværnet peber udover retten og måske lidt god olivenolie
Velbekomme 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?