Forfattermaria
Bedømmelse

Dejlig opskrift til morgenmaden, som kan laves i forskellige variationer, her er den klassiske vaniljeversion. Den kan også sagtens bruges som en lille snack. Portionen giver ca. 6 små glas med ca. 2 dl i hver.

Mandelvanilje yoghurt med chiafrø, bær og nødder
PortionsstørrelsePortion
Prep Time10 minsTotal tid10 mins
Ekstra
Lidt om denne opskrift
1

Denne portion giver ca. 6 små glas med ca. 2 dl i hver.

Denne opskrift er meget let at lave og kan holde 4-5 dage i køleskabet. Så du kan have morgenmad til en hel uge. Husk at du skal lave den dagen før du skal bruge den. For chiafrøene skal lige have tid, ca. 5-6 timer til at stive grøden af.

Chiafrø er en lidt sjov ting, men de en meget sunde og hvis man første lærer at bruge dem, så kan de erstatte nogle lidt mere usunde madvarer. Chiafrø er også gode når man gerne vil have protein i maden og derfor er de fantastiske til morgenmad, hvor de andre proteinkilder udover æg ikke altid virker som det oplagte valg til morgenmad.

Pynt gerne med friske bær og måske lidt hakket chokolade og føl at du synder selvom du ikke gør det.

Bruger du denne opskrift til morgenmad, så er den portion der er i glasset som ofte ikke nok for at du bliver mæt. Derfor er det en god ide at supplere med f.eks. et stykke grov knækbrød med ost eller et blødkogt æg.

Sådan gør du
2

Put mælk, bananer, vanilje i en blender og blend det så det ligner en smoothie

3

Hæld blandinger op i en hældekande. Tilføj chiafrøene og vend det godt rundt

Hæld grøden op i små portionsglas og stil dem i køleskabet til dagen efter.

Nyd dem og gør noget godt for dig selv.

Husk at "pynte" med lidt bær på toppen, nødder eller mysli. Alt efter hvad du har lyst til 🙂

Ingredients

Ekstra

Directions

Lidt om denne opskrift
1

Denne portion giver ca. 6 små glas med ca. 2 dl i hver.

Denne opskrift er meget let at lave og kan holde 4-5 dage i køleskabet. Så du kan have morgenmad til en hel uge. Husk at du skal lave den dagen før du skal bruge den. For chiafrøene skal lige have tid, ca. 5-6 timer til at stive grøden af.

Chiafrø er en lidt sjov ting, men de en meget sunde og hvis man første lærer at bruge dem, så kan de erstatte nogle lidt mere usunde madvarer. Chiafrø er også gode når man gerne vil have protein i maden og derfor er de fantastiske til morgenmad, hvor de andre proteinkilder udover æg ikke altid virker som det oplagte valg til morgenmad.

Pynt gerne med friske bær og måske lidt hakket chokolade og føl at du synder selvom du ikke gør det.

Bruger du denne opskrift til morgenmad, så er den portion der er i glasset som ofte ikke nok for at du bliver mæt. Derfor er det en god ide at supplere med f.eks. et stykke grov knækbrød med ost eller et blødkogt æg.

Sådan gør du
2

Put mælk, bananer, vanilje i en blender og blend det så det ligner en smoothie

3

Hæld blandinger op i en hældekande. Tilføj chiafrøene og vend det godt rundt

Hæld grøden op i små portionsglas og stil dem i køleskabet til dagen efter.

Nyd dem og gør noget godt for dig selv.

Husk at "pynte" med lidt bær på toppen, nødder eller mysli. Alt efter hvad du har lyst til 🙂

Mandelvanilje yoghurt med chiafrø