Timian

Timian er ikke bare timian. Timianen findes i mange forskellige smagsvarianter og kan bruges både i søde og salte køkken. Timian findes i to versioner, hvis man kigger på planten. Den ene er en meget træet version og den anden er meget fin. Skal man bruge timian som dekoration (smagsgiver) hvor det er meningen man skal spise den. Så anbefaler jeg klart den fine version, den træet version er knap så appetitvækkende.

Man kan bruge timianen på mange måder, i desserter, bagværk, salat, kogeretter med mere, så du skal ikke undre dig over hvis du i mine opskrifter ser at jeg bruger timian ret ofte også nogle gange for at danne en smagsbund for andre komponenter.

Der findes mange forskellige sorter af af denne krydderurt. Udover den almindelige findes der også citrontimian, appelsintimian, Lavendeltimian og oreganotimian.

Timian kan bruges både som krydderurt og som blomst, så der er mange muligheder. Det er vigtigt når man klipper i den at man kun klipper toppen på den og ikke nede ved roden. Klipper man den altid ved roden, så vil den stille og rolig dø. Jeg taler af erfaring 🙂

Er din timianbusk meget stor, så kan man altid klippe noget af og tørre det og tro mig det smager af meget mere end det man køber og så ved du hvor det kommer fra.

Læs også om hvordan du kan bruge frisk oregano i madlavningen og min anden artikel: Maden skal smage af noget